بسیج موسسه استاندارد

اطلاع رسانی در خصوص پایگاه بسیج شهید صفاریان

بسیج موسسه استاندارد

اطلاع رسانی در خصوص پایگاه بسیج شهید صفاریان

مسابقه ویژه اعیاد شعبانیه

1-این سخن گهر بار را کدام معصوم (علیهمالسلام)فرموده اند: "خداوند جوانی را که جوانیش را در بندگی خدا بگذراند دوست می دارد."

الف-امام علی علیه السلام

ب- امام حسن علیه السلام

ج- امام رضا علیه السلام

د- رسول اکرم صلی الله علیه وآله

 

2-روز ولادت کدام بزرگوار بعنوان روز جوان نام گذاری شده است؟

الف-حضرت علی اکبر علیه السلام

ب- حضرت علی اصغر علیه السلام

ج- حضرت ابولفضل علیه السلام

د- حضرت قاسم علیه السلام

 

3- الف-امام حسین علیه السلام در چه روزی ، در چه ماهی و در کجا به دنیا آمدند

الف- سوم شعبان سال ششم هجری در مدینه به دنیا

ب- سوم شعبان سال ششم هجری در مکه به دنیا

ج- سوم شعبان سال چهارم هجری در مدینه به دنیا

د- سوم شعبان سال چهارم هجری در مکه به دنیا

 

4- منظور از ایات شریفه " هدی للمتقین الذین یومنون بالغیب " سوره مبارکه بقره چیست؟

الف- متقین، چهارده معصوم علیهما لسلام، و غیب  علوم غریبه است

ب- متقین، چهارده معصوم علیهما لسلام، و غیب  ملائک است

ج- متقین، شیعیان على بن ابى طالب هستند وغیب، حجت غایب است

د- متقین، چهارده معصوم علیهما لسلام، حجت غایب است

 

5-این حدیث از کدام معصوم علیه السلام می باشد:

"هرکس بخواهد در شمار منتظران حقیقى آن عدلِ منتظَر باشد، باید پارسایى پیشه کند و متخلَق به مکارم اخلاق گردد"

الف-امام حسن علیه السلام

ب-امام حسین علیه السلام

ج-امام سجاد علیه السلام

د-امام صادق علیه السلام

 

6- نواب اربعه آقا امام زمان در طول غیبت به ترتیب عبارتند از:

الف - جناب ابوالحسن على بن محمد سمرى -ابو عمر و عثمان بن سعید عمرى - ابو جعفر محمد بن سعید عمرى- ابوالقاسم حسین بن روح نوبختى

ب - ابو عمر و عثمان بن سعید عمرى - ابو جعفر محمد بن سعید عمرى- جناب ابوالحسن على بن محمد سمرى - ابوالقاسم حسین بن روح نوبختى

ج - ابو عمر و عثمان بن سعید عمرى - ابو جعفر محمد بن سعید عمرى- ابوالقاسم حسین بن روح نوبختى - جناب ابوالحسن على بن محمد سمرى

د -  ابو جعفر محمد بن سعید عمرى- ابو عمر و عثمان بن سعید عمرى -ابوالقاسم حسین بن روح نوبختى - جناب ابوالحسن على بن محمد سمرى

 

7-کتاب "رساله لبٌ اللباب در سیر وسلوک اولی الالباب" اثر کدام عالم بزرگوار می باشد؟

الف-علامه سید محمدحسین طباطبائی

ب-علامه سید محمد حسین حسینى تهرانى

ج-علامه محمدتقی جعفری

د-علامه حسن زاده آملی

 

 

 

 

8-مجموعه کتاب الکافی شامل ............جلد است که توسط شیخ ..........درمدت...... سال تالیف شده و شامل ......... حدیث می باشد

الف-8جلد-کلینی-20سال-16199

ب-3جلد-مفید-10سال-20000

ج-3جلد-مفید-20سال-5000

د-3جلد-کلینی-10سال-5000

 

9-کتب اربعه تشیع کدامند؟

الف- 1 کافى، تألیف محمد بن یعقوب کلینى.-2 جواهرالکلام، تألیف شیخ مفید.3 و-4 تهذیب و استبصار، تألیف شیخ طوسى

ب- 1 کافى، تألیف محمد بن یعقوب کلینى.-2 من لایحضره الفقیه، تألیف شیخ صدوق.3 و-4 تهذیب و استبصار، تألیف شیخ طوسى

ج- 1 وافی، ملا فیض کاشانی.-2 جواهرالکلام ، تألیف شیخ مفید.3 و-4 تهذیب و استبصار، تألیف شیخ طوسى

د- 1 وافی، ملا فیض کاشانی.-2 من لایحضره الفقیه، تألیف شیخ صدوق.3 و-4 تهذیب و استبصار، تألیف شیخ طوسى

 

10-این حدیث گهربار از کدام معصوم علیه السلام می باشد: ((اَدِقُّوا اَقْلا مَکُمْ، وَ قارِبُوا بَیْنَ سُطُورِکُمْ، وَاحْذِفُوا عَنّى فُضُولَکُمْ، وَاقْصُدُوا الْمَع انِىَ، وَ اِیّ اکُمْ وَالاِْکْث ارَ، فَاِنَّ اَمْوالَ الْمُسْلِمینَ لا تَحْتَمِلُ الاِْضْرارَ))" قلم هاتان را نازک کنید، فاصله سطرها را نزدیک نمایید، سخنان زاید را حذف کرده ، به معانى بسنده کنید و از طولانى نویسى بپرهیزید؛ زیرا اموال مسلمان ها تحمل ضرر و زیان را ندارد."

الف-امام حسین علیه السلام

ب-امام حسن علیه السلام

ج-امام رضا علیه السلام

د-امام علی علیه السلام

 

11- بر اساس فتوای علما استفاده شخصى از امکانات بیت المال(از قبیل خودرو و....) در اسلام :

الف-مباه است

ب-جایز نیست

ج-با کسب اجازه از مقام مافوق ایرادی ندارد.

د-اهمیتی ندارد

 

12-از دیدگاه رسول اکرم صل الله علیه و آله  بهترین مردم کیست:

الف- کسی که عبادت بیشتری میکند.

ب-کسی که در راه خدا جهاد نماید.

ج-کسی که همه فرایض را بطور صحیح و کامل بجا آورد.

د- کسى که براى دیگران سودمندتر باشد.

 

آیت‌الله مشکینی به دیدار معبود شتافت

دقایقی پیش، در نیمه رجب و سالروز رحلت زینب کبری(س) آیت‌الله علی‌اکبر فیض، مشهور به مشکینی پس از 86 سال در بیمارستان بقیةالله تهران دار فانی را وداع گفت.

پنجشنبه دو هفته قبل ساعتی پس از ورود آیت‌الله مشکینی به بخش مراقبت‌های ویژه، گفته ‌شد پزشکان از بهبود حال ایشان، قطع امید کرده و خواستار دعای مردم متدین برای سلامتی وی شدند و به رغم اتصال ایشان به تجهیزات پزشکی و داشتن علایم حیاتی، بخشی از علایم هشیاری وی از بین رفت .

طی ده روز اخیر نیز وضعیت ایشان تقریبا ثابت ماند و در یکی دو روز اخیر وخیم تر شد. بیماری ریوی اصلی‌ترین عارضه ایشان به شمار می‌آمد.

آیت‌الله مشکینی از دو سال پیش، از بیماری شدیدی رنج می‌برد و در یک ماه اخیر نیز چند بار شایعاتی درباره وخامت حال ایشان منتشر شد.

بیست روز پیش، رهبر انقلاب با حضور در محل اقامت آیت‌الله مشکینی، از ایشان عیادت کرده و اخیرا بسیاری از مقامات کشور از جمله رییس جمهور، رییس قوه قضائیه و آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به دیدار این چهره باسابقه انقلاب اسلامی رفته‌بودند.

آیت‌الله مشکینی که از یاران صدیق امام خمینی(ره) و از علمای برجسته و پیشرو در سال‌های مبارزات انقلاب اسلامی به شمار می‌رود، علاوه بر درس و بحث حوزوی و امامت جمعه قم، ریاست مجلس خبرگان رهبری را از دوره نخست تا دوره کنونی (چهارم) بر عهده داشت.

وی که از افراد مورد اعتماد امام امت و رهبر انقلاب بود، به لحاظ عضویت‌ در خبرگان‌ تدوین‌ قانون‌ اساسی، 25 سالـ ریاست‌ مجلس‌ خبرگان‌ رهبری‌ و ریاست‌ شورای‌ بازنگری‌ قانون‌ اساسی‌ از افراد تاثیرگذار در جمهوری اسلامی به شمار می رفت و مورد احترام جناح‌های مختلف بود.

مروری بر حیات پربار آیت‌الله مشکینی

تولد و دوران‌ کودکی‌
آیت‌الله‌ علی‌ اکبر فیض‌، معروف‌ به‌ مشکینی‌ در سال‌ 1300 هجری‌ شمسی‌ در روستایی‌ از توابع‌ بلوک‌ مشکین‌ و در میان‌ خانواده‌ای‌ متدین‌ و اهل‌ علم‌ چشم‌ به‌ جهان‌ گشود. پدرش‌ از اهل‌ علم‌ بود و در کسوت‌ روحانیت‌ به‌ تحصیل‌ علم‌ و رتق‌ و فتق‌ امور مردم‌ می‌پرداخت‌.

دوران‌ تحصیل‌
آیت‌الله‌ مشکینی‌ هنگامی‌ که‌ همراه‌ با پدر در نجف‌ اشرف‌ مقیم‌ بود، به‌ مکتب‌ خانه‌ رفت‌ و سپس‌ همراه‌ پدر به‌ وطن‌ بازگشت‌ و مقداری‌ از مقدمات‌ علوم‌ دینی‌ را نزد او فرا گرفت‌. با رحلت‌ پدر، و به‌ سفارش‌ او، برای‌ تحصیل‌ علوم‌ دینی‌ به‌ شهرستان‌ اردبیل‌ سفر کرد و مقداری‌ از صرف‌ و نحو را در آنجا فرا گرفت‌. سپس‌ در معیّت‌ عالم‌ بزرگواری‌ که‌ از زخمیان‌ حادثه‌ مسجد گوهرشاد مشهد در زمان‌ رضاخان‌ بود، به‌ شهر قم‌ آمد و در آن‌ دیار عالم‌ خیز به‌ تحصیل‌ علوم‌ دینی‌ پرداخت‌.

در آن‌ زمان‌ تحصیل‌ در حوزه‌های‌ علمیه‌ بسیار دشوار می‌نمود. با این‌ حال‌ آیت‌الله‌ مشکینی‌ دروس‌ دوره‌ سطح‌ را به‌ خوبی‌ به‌ پایان‌ برد و در درس‌ خارج‌ فقه‌ و اصول‌ استادان‌ مشهور دورة‌ خود حاضر شد. او نزدیک‌ به‌ هفت‌ ماه‌ نیز در نجف‌ اشرف‌ حضور داشت‌ و در درسهای‌ خارج‌ استادان‌ آن‌ دیار، بویژه‌ امام‌ خمینی‌(ره‌)، شرکت‌ می‌نمود اما به‌ دلیل‌ هوای‌ گرم‌ نجف‌ و ضعف‌ مزاجی‌ مجبور به‌ بازگشت‌ به‌ ایران‌ شد.

استادان‌ و دوستان‌
آیت‌الله‌ علی‌ اکبر مشکینی‌ در سالهای‌ تحصیل‌ خود، به‌ محضر عالمان‌ بسیاری‌ شرفیاب‌ شد. او در دروس‌ خارج‌ فقه‌ و اصول‌ آیت‌الله‌ العظمی‌ بروجردی‌(ره‌) و آیت‌الله‌ العظمی‌ محقق‌ داماد(ره‌) شرکت‌ می‌کرد. در نجف‌ نیز به‌ محضر عالمان‌ و استادان‌ آن‌ دیار شرفیاب‌ می‌شد. و در درس‌ خارج‌ امام‌ خمینی‌(ره‌) شرکت‌ جدی‌ داشت‌.
او در سالهای‌ تحصیل‌ و پس‌ از آن‌ با فضلا و استادان‌ بسیار رابطه‌ دوستی‌ داشت‌ که‌ از آن‌ جمله‌ می‌توان‌ آیت‌الله‌ جوادی‌ آملی‌ و آیت‌الله‌ امینی‌ را نام‌ برد.

فعالیت‌های‌ علمی‌ و فرهنگی‌
آیت‌الله‌ مشکینی‌ در سال‌های‌ عمر خود تاکنون‌ فعالیت‌های‌ بسیاری‌ را به‌ انجام‌ رسانده‌ است‌. بسیاری‌ از استادان‌ و علمای‌ امروز از شاگردان‌ ایشان به‌ شمار می‌آیند که‌ در درسهای‌ وی‌ شرکت‌ جدی‌ داشته‌اند. او کتب‌ دوره‌ مقدمات‌ و سطح‌ را بارها تدریس‌ کرده‌ و سالها به‌ تدریس‌ خارج‌ فقه‌ و اصول‌ اشتغال‌ داشته‌ است‌. همچنین‌ درس‌ تفسیر او از دروس‌ مشهور حوزه‌ علمیه‌ قم‌ بوده‌ است‌.
از فعالیتهای‌ مهم‌ وی‌ در این‌ عرصه‌، تأسیس‌ مؤسسه‌ الهادی‌ است‌ که‌ به‌ چاپ‌ کتب‌ مفید و اسلامی‌ برای‌ سطوح‌ گوناگون‌ جامعه‌ می‌پردازد و مردم‌ را با حقایق‌ و معارف‌ اسلامی‌ آشنا می‌سازد. معظم‌له‌ خود نیز کتابهای‌ فراوانی‌ در زمینه‌های‌ گوناگون‌ علوم‌ اسلامی‌ تألیف‌ و منتشر ساخته‌ است‌.برخی‌ از آنها به‌ شرح‌ زیر است‌:

1ـ اصطلاح‌ الاصول‌
2ـ مصطلحات‌ الفقه‌
3ـ الفقه‌ الماثور (دوره‌ فقه‌ به‌ طرزی‌ نوین‌)
4ـ دروس‌ فی‌ الاخلاق‌ (یک‌ دوره‌ اخلاق‌ عربی‌)
5ـ ازدواج‌ در اسلام‌
6ـ المنافع‌ العامه‌ (شرح‌ کتاب‌ احیاالموات‌ شرایع‌)
7ـ مفتاح‌ الجنان‌ (کتاب‌ دعا تکمیل‌ مصباح‌ المنیر)
8ـ المواعظ‌ العددیه‌
9ـ واجب‌ و حرام‌ احکام‌ الزامی‌ (دوره‌ فقه‌)
10ـ قصار الجمل‌ (احادیث‌ کوتاه‌ تحت‌ عناوین‌ لغوی‌ دو جلد)
11ـ ترجمه‌ قرآن‌ کریم‌ به‌ زبان‌ فارسی‌
12ـ الهدی‌ الی‌ موضوعات‌ نهج‌ البلاغه‌
13ـ المبسوط‌ (تفسیر سوره‌ آل‌ عمران‌)
14ـ واجبات‌ و محرمات‌ (استقصاء آنچه‌ در شرع‌ واجب‌ و حرام‌ اعتقادی‌ و عملی‌ است‌)
15ـ تفسیر سوره‌ (ص‌)
16ـ بحث‌ تکامل‌ از نظر قرآن‌
17ـ مسلکنا فی‌ العقائد و الاخلاق‌ و العمل‌
18ـ زمین‌ و آنچه‌ در آن‌ است‌
19ـ تقلید چیست‌؟
20ـ رساله‌ خمس‌
21ـ حاشیه‌ توضیحی‌ بر کتاب‌ مضاربه‌، عروة‌الوثقی‌
22ـ نهج‌ البلاغه‌ موضوعی‌
23ـ تحریرالمواعظ‌
24ـ تحریرالمعالم‌
25ـ الرسائل‌ الجدیده‌
26ـ تلخیص‌ المکاسب‌ (در دست‌ چاپ‌)
27ـ تفسیر روان‌ برای‌ نسل‌ جوان‌ (در دست‌ چاپ‌)
28ـ ترجمه‌ و شرح‌ فارسی‌ سه‌ کتاب‌ مضاربه‌، مزارعه‌ و شرکت‌ در عروة‌ الوثقی‌ (در دست‌ چاپ‌)
همچنین‌ از وی‌ مقالات‌ بسیاری‌ در نشریات‌ نورعلم‌، پاسدار اسلام‌ و... و نیز در روزنامه‌ جمهوری‌ اسلامی‌ و... به‌ چاپ‌ رسیده‌ است‌.

فعالیت‌های‌ سیاسی‌
زندگی‌ آیت‌الله‌ مشکینی‌ سرشار از مبارزات‌ و تلاش‌های‌ سیاسی‌ برای‌ احقاق‌ حکومت‌ اسلامی‌ است‌. او از نخستین‌ افرادی‌ بود که‌ به‌ نهضت‌ امام‌ خمینی‌(ره‌) پیوست‌. او در جلسات‌ مخفی‌ مبارزان‌ شرکت‌ می‌کرد از این‌ رو حدود چهار ماه‌ در تهران‌ متواری‌ شده‌ بود و سپس‌ ایران‌ را به‌ مقصد عراق‌ ترک‌ کرد. با بازگشت‌ به‌ قم‌ در همان‌ روز اول‌ دستگیر شد و ساواک‌ از او خواسته‌ بود تا 48 ساعت‌ بعد از قم‌ خارج‌ شود. از این‌ رو به‌ مشهد رفت‌ و 15 ماه‌ در آنجا مشغول‌ تدریس‌ شد و بار دیگر به‌ حوزه‌ علمیه‌ قم‌ آمدو مبارزات‌ را پی‌ گرفت‌؛ اما پس‌ از مدتی‌ به‌ همراه‌ 27 نفر از استادان‌ و فضلای‌ حوزه‌ تبعید شد. از این‌ رو به‌ زادگاه‌ خود رفت‌ ولی‌ پس‌ از سه‌ ماه‌ ساواک‌ او را دستگیر و به‌ ماهان‌ کرمان‌ و گلپایگان‌ تبعید کرد. او پس‌ از دو سال‌ نیز به‌ کاشمر تبعید شد. او در طول‌ دوره‌ تبعید نیز دست‌ از مبارزه‌ برنمی‌داشت‌؛ این‌ گونه‌ بود که‌ ساواک‌ او را به‌ مکان‌ دیگری‌ منتقل‌ می‌کرد. او از اعضای‌ جامعه‌ مدرسین‌ حوزه‌ علمیه‌ قم‌ بود و زیر بسیاری‌ از اعلامیه‌های‌ آن‌ را امضاء کرده‌ است‌. با پیروزی‌ انقلاب‌ اسلامی‌ ایران‌، آیت‌الله‌ مشکینی‌ در مسئولیت‌های‌ گوناگونی‌ به‌ ایفای‌ نقش‌ پرداخت‌ که‌ برخی‌ از آنها به‌ شرح‌ زیر است‌:

ـ عضویت‌ در خبرگان‌ تدوین‌ قانون‌ اساسی‌؛
ـ مسئول‌ گزینش‌ و اعزام‌ قضات‌ با حکم‌ امام‌ (ره‌)؛
ـ ریاست‌ مجلس‌ خبرگان‌ رهبری‌ در هر سه‌ دوره‌؛
ـ امامت‌ جمعه‌ قم‌ با حکم‌ امام‌(ره‌) و رهبر انقلاب‌؛
ـ عضویت‌ در جامعه‌ مدرسین‌ حوزه‌ علمیه‌ قم‌؛
ـ ریاست‌ شورای‌ بازنگری‌ قانون‌ اساسی‌.

پیشتازی حزب الله در بازسازی لبنان

حزب الله لبنان بر خلاف آنچه جهانیان تصور می کنند فقط در امر مبارزه تخصص ندارد و اکنون با گذشت یک سال از تهاجم رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان، نیروهای حزب الله در امر بازسازی این منطقه پیشتاز هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه دیلی تلگراف با بیان این مطلب نوشت : درحالی که لینان این روزها شاهد رویارویی جریان های سیاسی است نیروهای حزب الله بدون هیاهو سرگرم بازسازی مناطق آسیب دیده در جریان جنگ 33 روزه سال گذشته هستند.

این روزنامه نوشت: یک سال پس از آنکه موشک های اسرائیل اغلب زیر ساخت ها درجنوب لبنان را از بین برد هم اکنون حزب الله با در دست ساخت داشتن 200 طرح عمرانی و ساخت 510 کیلومتر جاده حرف نخست را در بازسازی لبنان می زند.

به نوشته این روزنامه، این در حالی است که در جریان تهاجم سال گذشته اسرائیل نیزنیروهای حزب الله به عنوان تنها نیروی مدافع از اراضی لبنانی مطرح بودند.

دیلی تلگراف افزود: حزب الله هم اکنون ساخت 200 مدرسه، 150 مکان مذهبی، 30 مرکز پزشکی و 25 پل ارتباطی را در دست دارد که هزینه لازم برای تکمیل این طرح ها 60 میلیون پوند برآورد شده است.

یادآور می شود ارتش رژیم صهیونیستی روز 21 تیر1385 (12 جولای 2006) به بهانه اسارت دو نظامی خود توسط مبارزان لبنانی، از زمین و هوا و دریا، مناطق مسکونی و تاسیسات زیربنایی لبنان را آماج حملات خود قرار داد؛ جنگ نابرابری که 33 روز به طول انجامید.

جنگ ظالمانه وتمام عیار رژیم صهیونیستی به لبنان با حمایت و چراغ سبز آمریکا و سکوت مفتضحانه جامعه بین المللی صورت گرفت، اما ایستادگی جانانانه رزمندگان حزب الله در نهایت به ناکامی طراحان این ماجراجویی شکست خورده منجر شد.